Viktigt med ordentliga dräneringar

Tjenare alla läsare! Nu är det läge att ta fram bygghjälmen och grävskopan för idag ska vi prata lite om dräneringar. Man brukar tala om att grunden alltid är en viktig del av allting och jag är beredd att hålla med, framför allt när det kommer till byggarbeten. Det är grunden som ska hålla hela bygget på plats och fylla sin funktion i många år framöver, så det gäller att få en bra grund. Dräneringar är något som behövs för att leda bort så kallat oönskat vatten från grunden. Att hålla vatten borta från grunden är nödvändigt för att undvika skador på fasaden. En fuktskadad grund kan orsaka allvarliga konsekvenser för hela huset, så det gäller att få det ordentligt gjort från början. När jag fick hjälp med att bygga mitt hus så fick jag en riktigt bra dränering och dessutom fick jag hela källaren isolerad med hjälp av polyuretan skum. Det bidrar till att jag har kunnat använda hela källarplan som en helt vanlig våning. Ni vet själva hur en källare oftast är väldigt kall, framför allt på vintertid. Min källare är inte alls i närheten lika kall utan det är faktiskt riktigt skönt där nere året runt. Därför har vi gjort ett sällskapsrum där nere med en stor teve och massa härliga fåtöljer, nästan som en biosalong. Att vi kunde göra det är tack vare en riktigt bra dränering och isolering. Så ska ni bygga hus, tänk på att dräneringar är väldigt viktiga för husets hållbarhet och säkerhet. För jag kan garantera att ni inte vill ha några fuktskador eller liknande på grunden, då blir det stora problem. Innan jag sätter punkt här så vill jag bara önska er en fantastisk dag. Fler inlägg kommer framöver så håll utkik! Ha det så bra nu och ta hand om er.